Project Havingahoeve

Overdracht

 • Status Start verkoop
 • Prijs van € 439.000 – € 643.500
 • Aantal appartementen 5

Bouw

 • Bouwvorm nieuwbouw

Indeling

 • Woonoppervlakte van 93 m² – 152 m²

Project tijdlijn

 1. Conceptfase locatie ontwikkeling
 2. Indeling kavels bekend
 3. Type woningen concept
 4. In verkoop
 5. Uitverkocht
 6. Start bouw
 7. Oplevering

De omschrijving:

Eindelijk is het zover. Na jaren van overleg met de gemeente en welstand kunnen we nu starten met de verkoop van 5 luxe appartementen. Alle betrokken partijen waren het eens dat deze in 1850 gebouwde markante boerderij de juiste invulling verdiende. En een juiste invulling kost tijd… Maar nu is het moment gekomen. We gaan starten met de verkoop!

Van boerderij met logement naar gemeentehuis en vervolgens bibliotheek. En dan nu 5 prachtige appartementen met een hoog afwerkingsniveau en top beleving!

‘Havingahoeve’, een markant pand op een prachtige woonlocatie in de kom van het dorp. Het complex gaat voldoen aan de laatste eisen op het gebied van isolatie met dus een laag energieverbruik. Alle appartementen zijn levensloopbestendig. 3 van de 5 appartementen krijgen een eigen lift. Elk appartement heeft de beschikking over een eigen terras en een carport.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons kantoor op voor meer informatie.

Appartementen

Appartement 1 (Verkocht): € 439.000,- v.o.n. (93 m²)
Dit appartement wordt gerealiseerd in het voormalige voorhuis van de boerderij. Dit appartement is het enige appartement in het complex dat het volledige woonprogramma heeft op de begane grond. Het bevat onder andere een royale living met open keuken en twee slaapkamers. Middels de drie openslaande tuindeuren aan de achterzijde is er direct toegang tot de eigen tuin met terras.

Appartement 2 (Verkocht): € 499.000,- v.o.n. (103 m² woonoppervlakte, 16 m² overig inpandig)
Verrassend ingedeeld appartement op de 1e verdieping van het voormalige voorhuis met eigen entree op de begane grond. Toegankelijk zowel met trap als met eigen lift. De lichte woonkamer heeft drie dakramen en de keuken en de slaapkamer hebben een dakkapel. Dit appartement zal een fantastische lichtinval hebben door middel van de grote balkonvensterramen die u min of meer kunt gebruiken als balkon, hoe uniek is dat?

Appartement 3 (Verkocht): € 643.500,- v.o.n. (152 m² woonoppervlakte, 13 m² overig inpandig)
Verrassend ruim appartement met op de begane grond een diepte van circa 15 meter! Aan de tuinzijde is er veel lichtinval doordat appartementen 3,4 en 5 een uitbouw met lichtstraat aan de achterzijde krijgen, hierdoor ontstaat er een appartement met een bijzondere beleving. Je vindt hier de combinatie van veel lichtt en de eiken gebinten die zo kenmerkend zijn voor een woonboerderij. Uiteraard heeft dit appartement een volledig woonprogramma op de begane grond met slapen en baden. Op de verdieping, bereikbaar met zowel trap als (prive) lift bevindt zich een royale slaapkamer met inloopkast en tweede badkamer. Het appartement heeft een eigen terras en tuin. Verder beschikt dit appartement over een eigen parkeerplaats (carport) en een eigen buitenberging. Woonoppervlakte maar liefst 152 m²!

Appartement 4 (Verkocht): € 580.000,- v.o.n. (144 m² woonoppervlakte, 11 m² overig inpandig)
Verrassend ruim appartement met op de begane grond een diepte van circa 15 meter! Aan de tuinzijde is er veel lichtinval doordat appartementen 3,4 en 5 een uitbouw met lichtstraat aan de achterzijde krijgen, hierdoor ontstaat er een appartement met een bijzondere beleving. Je vindt hier de combinatie van veel lichtt en de eiken gebinten die zo kenmerkend zijn voor een woonboerderij. Uiteraard heeft dit appartement een volledig woonprogramma op de begane grond met slapen en baden. Op de verdieping, bereikbaar met zowel trap als (prive) lift bevindt zich een royale slaapkamer met inloopkast en tweede badkamer. Het appartement heeft een eigen terras en tuin. Verder beschikt dit appartement over een eigen parkeerplaats (carport) en een eigen buitenberging. Woonoppervlakte maar liefst 144 m²!

Appartement 5 (Verkocht): € 537.000,- v.o.n. (128 m² woonoppervlakte, 7 m² overig inpandig)
Dit 5e appartement ligt aan de baanderzijde dit inmpliceert een mooi uitzicht met veel lichtinval. Daarnaast heeft dit appartement de keuken aan de tuinzijde en de woonkamer aan de baanderzijde net even anders dan de andere appartementen! De nieuw aangebouwde uitbouw is voorzien van een lichtstraat. Uiteraard beschikt ook dit appartement over een eigen terras met tuintje, buitenberging en een eigen parkeerplaats (carport). Dit appartement heeft geen lift, de eerste verdiepingsvloer is bereikbaar middels een vaste trap en de zolder met een vlizotrap.

De omschrijving appartementenboerderij:

Wilt u luxe en landelijk wonen, op een fantastische plek in een dorp dat alles heeft? Dan is dit uw kans!

Zoekt u een royaal en modern appartement en houdt u van rust, ruimte en natuur? Dan hebben we echt iets moois voor u. Medio 2022 starten we met de verbouwing van de Havingahoeve in het Drentse Oosterhesselen. De Havingahoeve is een prachtige boerderij in het centrum van het dorp. Een markant pand dat jarenlang dienst heeft gedaan als bibliotheek. De Havingahoeve wordt verbouwd tot een luxe appartementenboerderij en biedt straks ruimte aan vijf royale woningen. Moderne appartementen op een bijzonder mooie locatie. Een uniek project.
 

Unieke woonbeleving

Woongenot en beleving. Dat zijn de uitgangspunten voor dit project. En dat ziet u terug in het hoge afwerkingsniveau van de appartementen. Alles is nieuw en luxe. Energieneutraal en technisch uitgerust met alles wat u van een moderne woning mag verwachten. De hoge plafonds en de royale raampartijen geven u een heerlijk ruimtelijk gevoel. Dat ruimtelijke effect wordt nog eens extra versterkt door de manier van bouwen. Drie van de vijf appartementen hebben een diepte van maar liefst vijftien meter. Aan ruimte geen gebrek dus.

Comfortabel wonen

Er is veel aandacht voor het wooncomfort. Aan alles is gedacht. Dat merkt u bijvoorbeeld aan de praktische indeling van de appartementen. Het merendeel heeft zowel een slaapkamer en een badkamer op de begane grond als op de verdieping. Dat is handig. Daarnaast hebben drie van de vijf appartementen een eigen lift.
Aan bergruimte en een plaats voor uw auto is natuurlijk ook gedacht. Alle woningen beschikken over een eigen carport met berging

Genieten in een groene omgeving

Een kopje koffie in de ochtendzon? Of genieten vaneen wijntje in de schaduw onder de bomen? Ook dat kan. Alle appartementen krijgen een eigen tuin. U kunt dus heerlijk relaxen op uw eigen terras en genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast wordt er een fraaie gemeenschappelijke tuin aangelegd die qua architectuur precies aansluit bij de uitstraling van de boerderij.

Luxe en landelijk wonen

De appartementenboerderij behoudt na de verbouwing de fraaie uitstraling die het pand nu ook heeft. U woont dus niet alleen in een modern en luxe appartement, maar ook in een fraaie historische boerderij. Luxe en landelijk op een beeldbepalende locatie in het dorp. Bent u op zoek naar een comfortabel appartement en houdt u van de
rust, ruimte en natuur? Dan is dit unieke project echt iets voor u.

Duurzaamheid en energiezuinig wonen

Authentiek en historisch aan de buitenkant, maar luxe en modern van binnen. De appartementen zijn voorzien van alle gemakken die u mag verwachten van een moderne woning. Helemaal van deze tijd. Als u kiest voor wonen in de Havingahoeve, dan kiest u voor toekomstgericht wooncomfort.
De appartementen worden voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, goede isolatie, HR++ beglazing en luxe afwerking. Heerlijk royaal wonen en voorzien van alle comfort en luxe!

Tuinarchitectuur

Het terreininrichtingsplan voor de te ontwikkelen appartementen is gebaseerd op een moderne vertaling van het traditionele Drentse boerenerf. De vormgeving is ingetogen en functioneel, de beplanting sober en karakteristiek. De voorgenomen opdeling tot vijf wooneenheden vraagt ook in
het buitenterrein om segmentatie zodat in zekere zin in privacy voor individuele bewoners met eigen tuinen kan worden voorzien. Uitgangspunt is dat ieder appartement weliswaar een eigen tuin krijgt, maar het hele erf zich als één geheel presenteert, mét de kenmerken van het Drentse boerenerf.
Het erf heeft zijn visuele hoofdentree en voorhuis aan de Burg. de Kockstraat. De brink met eiken op het voorterrein blijft behouden. De deel en de overige ontsluiting bevinden zich aan de Beatrixlaan. Parkeren en stalling worden voorzien in een karakteristiek bijgebouw met gevelbekleding van gemodificeerd hout dat verticaal is aangebracht. Dit bijgebouw vormt met een inheemse, streekeigen houtwal de begrenzing met de buren aan de noordzijde waardoor het erf een sterke eigen identiteit verkrijgt en zich als traditionele boerderij aan de brink met eiken presenteert. De erfontsluiting is als brede entree vormgegeven met op zand lijkende halfverharding (stolgrind). Ieder appartement heeft zijn eigen tuin waarbij het voorhuis een rijkere, bloemrijke invulling kent, gecombineerd met een traditionele hoogstamboomgaard in het voorterrein, van de straatkant gescheiden door een lage meidoornhaag. De overige tuinen worden van het erf gescheiden door een hogere haag (beuk). Elk appartement heeft een eigen terras, in gebakken rode klinkers, middels korte schermen (als architectonisch onderdeel van de uitbouw) deels gescheiden en in de tuin opgedeeld door een wilgentenenscherm. Het gaat erom dat het erf als het verlengstuk van de boerderij wordt gezien. Dat vinden we belangrijk. Wij hebben de overtuiging dat een goed ontworpen tuin het verschil maakt tussen ergens wonen en je écht thuis voelen. De ingetogenheid van het groen, gebaseerd op de klassieke erfinrichting van historische boerderijen aan een brink, versterkt de beeldkwaliteit van het dorp en maakt dat de boerderij met (moderne) architectonische uitbouw zich als waardige, passende ontwikkeling presenteert. Tussen de beplanting in de tuintjes lopen wandelpaden in Drentse keitjes ter ontsluiting van de gezamenlijke kapschuur. In de informele ‘groene kamer’ is ruimte voor ontmoeting en ontstaat een fijne plek om te verblijven en te ontspannen. “Ik zie de binnentuin voor me als een groene oase die mooi is om naar te kijken én waar bewoners rustig een boek lezen en
misschien wel een kop thee met elkaar drinken.”

Omgeving

Oosterhesselen is misschien wel het mooiste dorp van Drenthe. Een heerlijke plek waar u nog volop ruimte en natuur vindt. Waar u ook kijkt zijn er landerijen, bossen en heide en in de omgeving zijn talloze mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Om te genieten van de natuur en het landelijke leven. In Oosterhesselen woont u in een groene omgeving te midden van karakteristieke Saksische boerderijen. Maar daarnaast heeft u alle moderne voorzieningen binnen handbereik. Het dorp ligt tussen Hoogeveen, Coevorden en Emmen en is goed bereikbaar. Via de provinciale weg bent u binnen enkele minuten op de A37. Maar u hoeft niet voor ieder wissewasje het dorp uit. In Oosterhesselen zijn veel voorzieningen aanwezig. Er is een sporthal met sportvelden en er zijn scholen. Verder is er een supermarkt en vindt u er een slagerij. Ook beschikt het dorp over een medisch centrum met een huisartsenpraktijk,
een tandartspraktijk en een fysiotherapeut. Oosterhesselen is een gemoedelijk dorp met een actief verenigingsleven en een gezellig dorpshuis. Het is een dorp dat alles heeft. Een plek waar u zich snel thuis zult voelen!

Kenmerken Havingahoeve: 

– Unieke woonbeleving
– Comfortabel wonen
– Genieten in een groene omgeving
– Luxe en landelijk wonen
– Ruimtelijk opgezet, eigentijds uitgevoerd en voorzien van alle hedendaagse uxe en comfort
– Alles ademt kwaliteit, vakmanschap en schoonheid, mede versterkt door het exclusieve materiaalgebruik
– Speciaal ontworpen landschapstuin biedt eveneens ruimte aan de bergingen en carports

Kenmerken appartementen:

– De appartementen worden voorzien van een aardwarmtepomp
– Ieder appartement heeft 11 zonnepanelen welke zijn geplaatst op de berging
– De appartementen worden voorzien van vloerverwarming
– Volledig geisoleerd.
– HR ++ beglazing
– Luxe afwerking 
– Eigen parkeerplaats
– VVE nog in oprichting.
– Ieder appartement heeft een tuintje, eigen buitenberging en eigen carport. 
– 3 van de 5 appartementen worden voorzien van een eigen lift, hierdoor dus levensloopbestendig.
– Lift kan optioneel komen te vervallen, dit geeft een minderprijs van € 15.000,-
– Voor de keuken en badkamer zijn stelposten opgenomen

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons kantoor op voor meer informatie.

Foto’s

Plattegronden